Tragedija porodice Milivojević koja je u fabričkoj nesreći izgubila sina i brata Milomira, a koja je na najeksplicitniji način skrenula pažnju javnosti na stradanja radnika u MB Namenska u Lučanima, za vreme direktorovanja doživotnog generalnog direktora Radoša Milovanovića fabrikom namenske proizvodnje u Lučanima, nažalost nije usamljen i jedinstven slučaj.

Direktor Milovanović i razne vlasti u Srbiji koje su ga podržavale i angažovale za upravljanje fabrikom, čak i kada je debelo zagazio u osmu deceniju života, ostavili su za sobom 21 grob i još više od deset teško povređenih radnika.

Milan Davidović

Među stradalima, pored pomenutog Milomira Milivojevića i njegovog starijeg kolege Ignjatovića, je i supruga našeg sagovornika Milana Davidovića. Od fabričke nesreće u kojoj je pored Vesne Davidović smrtno stradalo još sedam radnika (svi preminuli od posledica zadobijenih povreda u različitim vremenskim razmacima od po nekoliko dana), a nekoliko teško povređeni, prošlo je više od dvadeset godina, ali sećanja su još sveža.

Šta je još osim smrti supruge i majke dva mališana, u međuvremenu zadesilo porodicu Davidović, pitali smo Milana, koji je zbog teškog nemara u procesu proizvodnje u MB Namenska izgubio suprugu i svojoj deci postao i otac i majka.

I da li je iko odgovarao za tragediju koja se dogodila porodici Davidović.

_________________________________________________________

Izbornik