Slavni DJ i producent Roni Size prirediće spektakl ljubiteljima elektronskog zvuka 1. jula na Exploziv DJ stageu Arsenal festa 12, u Kragujevcu (30. jun – 2. jul), a u prostoru Kneževog arsenala konačno će nastupiti i jedan od najvećih rege bendova svih vremena, Inner Circle.

Roni Size je stekao popularnost 1997, kao vođa drum’n’bass kolektiva Roni Size & Reprazent. Svojevremeno je značajno uticao na uvođenje živih bubnjeva i basa na drum’n’bass koncerte, kreirajući tako osoben zvuk. Sarađivao je sa brojnim, žanrovski šarolikim izvođačima – Rage Against the Machine, Everything But the Girl…

Prvi pravi solo album „Touching Down“ objavio je 2002, i to izdanje je do dan danas jedno od najprodavanijih što se tiče nezavisnog d’n’b zvuka. Posle diskografske pauze, prošle godine objavio je EP „Edition 1“. Njegovi obožavaoci već su imali priliku da ga nekoliko puta vide u Srbiji, a nastup na Arsenalu biće mu prvi u Kragujevcu.

Poznati su i prvi izvođači nа Garden Stageu. Uvodne večeri, 30. juna, Zastavinom baštom će grmeti Ritam nereda, višestruki povratnici na Arsenal. Sutradan, 1. jula, stižu harizmatični Goran Bare i Majke, a 2. jula Inner Circle.

Nastup slavnih Jamajčana na Arsenalu bio je i ranije najavljivan, pa stopiran zbog pandemije, te će publika u Kragujevcu konačno moći ležerno da uživa uz velike hitove „Sweat (A La La La La Long), „Bad Boys“, „Games People Play“… Inner Circle su nastali još davne 1968. u Kingstonu, a početnu popularnost su im doneli singlovi „Mary, Mary“ i „Music Machine“, kao i jednogodišnja turneja zajedno sa velikim Bobom Marlijem, 1971. U prvoj fazi su postojali do početka osamdesetih, a od 1986. do danas deluju kontinuirano, uz brojne promene u postavi.

Pred dvočasovni (02.00 – 04.00) nastup koji će Ronnie Size imati 1. jula,  na Exploziv DJ Stage iste večeri stižu Sofa Kru (21.00-23.00), Euphorics & Edge MC (23.00 – 00.00) i Codex i Kastiljas MC (00.00 – 02.00).  Na spisku hedlajnera Arsenala 12 su već, podsetimo, renomirani svetski bendovi Gogol Bordello (30. jun), Placebo (1. jul) i Thievery Corporation (2. jul).

Ulaznice za 1. jul koštaju 1.800, za 2. jul 2.000 dinara, a komplet karata za sva tri dana 3.000 dinara.

Izbornik