U okviru projekta Osnaženi ohrabreni – Stop Zelenašenju!“ u ponedeljak 9. maja 2022. od 14:30 časova, na Trgu slobode u Požegi, volonteri FORCA Požega i PROTECTA iz Niša sprovele su uličnu informativnu kampanju za  građane/ke Požege na temu opasnosti od zelenašenja.  

Volonteri ove dve organizacije su tokom trajanja akcije razgovarali sa građanima Požege, predstaviši im tom prilikom probleme koje prouzrokuje  zelenašenje, kao i načine zaštite ljudskih prava žrtava zelenašenja na nacionalnom  nivou i u lokalnim sredinama širom Srbije.

Volonteri okupljeni na akciji za naš portal kažu da je zelenašenje još jedan u nizu ozbiljnih problema kojima se treba pozabaviti na ozbiljan i sistemski način, a da je prvi korak svake akcije zapravo informisanje ljudi o datom problemu.

Projekat Osnaženi ohrabreni – Stop Zelenašenju!“, se sprovodi u 11 gradova i opština u  Srbiji, uz pomoć Evropske unije a u okviru Programa Solidarno za prava svih – podrška  braniteljima ljudskih prava u lokalnim sredinama 2021/2022., koji realizuje tim Solidarno za prava svih. 

 

Izbornik