Пожега – Општина Пожега последњих неколико година увећава издвајања за субвенције у пољопривреди, а тако ће бити и наредних година – рекао је између осталог заменик председника општине Пожега Иван Росић, на „Данима поља” у пољопривредној школи „Љубо Мићић“.

Манифестација је одржана са циљем приказивања резултата огледа, односно приноса преко 20 хибрида кукуруза. Поред представника организатора, Пољопривредне школе и локалне самоуправе, са приносима су се упознали и стручњаци из ПССС из Ужица,  представници пет семенарских кућа, као и окупљени произвођачи и представници пољопривредних апотека.

На лицу места могле су се извршити процене и поређења приноса појединих хибрида као и квалитета зрна. Оно у чему су се окупљени слажили је да временске прилике ове године нису ишле на руку произвођачима кукуруза и да су се услови разликовали од краја до краја. Милутин Ђокић из Института за ратарство и повртарство у Новом  Саду, истиче да су упркос свему ипак задовољни количином добијеног зрна у овим условима.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik