Пожега – Синоћ је пред препуном салом биоскопа премијерно изведена дечја предства „Бајка о ружи“, рађена по тексту Мића Митровића. На бини су се смењивали пожешки основци окупљени на пројекту који је реализовало Удружење грађана „Кликер“. У припрему представе су такође били укључени пожежани, а идеја да се оживи ова бајка потекла је од Весне Стокић из Кликера.

“Све је то спонтано, случајно дошло. Кад смо читали бајку у библиотеци мени се појавила идеја да би могли да направимо представу од тога”, каже Весна.

Помоћ је, између осталих, стигла од Ирене Парезановић која је урадили драматизацију.

“О Ирени сам знала само да је завршила драматургију. Пошаљем јој поруку да имам идеју и да желим премијеру… Она се одушевила што сам изабрала баш ту бајку јер има везе са њеним детињством и татом Тонијем. Испоставило се да је она играла у тој луткарској представи кад је била мала. Окупила се ту екипа дивних младих људи”, са поносом прича Весна.

Урош Тодоровић је био задужен за непосредан рад са децом, док се Ксенија Златковић побринула за сценографију. Весна Стокић након премијер каже да је одушевљена урађеним: “Мени је стварно пуно срце, ево вечерас пуна сала. Они су сви пресрећни, задовољни…”

Рад на припреми представе је трајао више месеци. Почетна идеја је била да се премијера одигра у дворишту „Кликера“, али како временске прилике то нису дозволиле пробе и прво извођење представе су премештени у салу биоскопа. „Бајка о ружи“ дала је прилику да се на бини појави 21 пожешко дете.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik