Пожега – “Формализација радних места за младе” назив је јавне дебате коју данас организује Форца у Пожеги. У просторијама овог удружења грађана од 17 сати биће речи о положају младих у нашем друштву, проблему незапослености и неформалне запослености. Одмах након тога, у наредна два дана Форца организује и курс за незапослене младе, запослене формално и неформално као и студенте и ученике. Радна тема је “Како до права на достојанствен рад младих у Србији”.

На овом скупу говориће се о индивидуалним радним правима, механизму заштите права, омладинском задругарству и синдикалном организовању. Међу предавачима наћи ће се, између осталих, професор радног права Универзитета у Крагујевцу и представници Фондације “Центар за демократију” и УГС “Независност”.

Мирослав Тамбурић из Форце каже да су то теме веома актуелне али и да се њима нико организовано не бави већ неколико деценија.

Због тога је један од стратешких праваца у коме ће усмерити свој рад у наредном период запошљавање младих. Тренутно  реализују пројекат “Знањем до посла” који за циљ има бољу усклађеност потражње и понуде посла, кроз модернизацију политика запошљавања младих и развој конкретних компетенција.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik