Fudbalski klub Sloga otpočeo je pripreme za prolećni deo šampionata Srpske lige Zapad, dok je trener fudbalera Sloge, Jovan Nikitović, izvršio prvu prozivku i pozdravio igrače zajedno sa predsednikom kluba Ivanom Radovićem.

Klub su tokom zimske pauze napustila 4 igrača – Nikola Žerjal koji karijeru nastavlja na Malti,Veljko Palizić, Milan Kolarević i Srđan Drašković koji su članovi FAP Priboj.

U međuvremenu dres Sloge su zadužili Bojan Jelić, fudbaler Javora iz Ivanjice, koji će ovog proleća nastupati kao pozajmljeni igrač ovog Superligaša, dok će bivši kadet Sloge, Blagoje Unković, narednih šest meseci igrati za Slogu kao pozajmljen igrač Crvene Zvezde.

Na prozivci je bio i Igor Filipović, takođe nekadašnji igrač Sloge, koji je poslednjih godina nastupao u Grčkoj. Još uvek nije poznato da li će i on biti na raspolaganju Slogi zbog postojanja mogućnosti da nastavi karijeru u nekom od grčkih klubova.

Na prvoj prozivci bilo je 19 fudbalera, a u klubu očekuju još dva do tri kvalitetna pojačanja, do kraja nedelje, čime bi bio kompletiran igrački kadar za nastavak sezone.

Prema rečima trenera kluba Jovana Nikitovića, prve nedelje treniraće se jednom dnevno, a već od narednog ponedeljka kreće se sa dva treninga dnevno uz odigravanje kontrolnih utakmica. Nikitović je poručio da će svi imati priliku da se dokažu i izbore mesto u timu.

Iako će biti jedan od najmlađih timova u ligi, Nikitović smatra da to ne umanjuje kvalitet ekipe i da se nada da će igre ovog proleća biti na nivou jesenjeg dela sezone. Očekuje da svi igrači budu fokusirani na predstojeće obaveze i da se dobro pripreme za izazove koji dolaze na proleće.

Kompletne pripreme će biti odrađene u Požegi, a u zavisnosti od vremenskih prilika koristiće se tereni u okolini grada, gde će se igrati prijateljske utakmice –  dodao je.

U izjavi za novinare predsednik kluba Ivan Radović rekao je da je zimska pauza bila pomalo netipična za Slogu, pošto su je napustili igrači koji su bili nosioci igre u prvom delu šampionata.

Tim Sloge ima kvalitet da se suprotstavi svima u ligi i nadam se da će ekipa u nastavku prvenstva igrati na jedan drugačiji način, ali biti još takmičarskija nego jesenas. Ekipa je verovatno najmlađa u ligi, ali to ne sme biti alibi igračima u prolećnom delu šampionata, poručuje Radović.

Prema njegovim rečima ovaj tim Sloge neće biti opterećen nekim velikim ciljevima, ali se očekuje da se kontinuitet dobrih igara nastavi i dalje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik