Neformalno udruženje građana „Poplavljeni 1965. i 2014.“ već godinama bije bitku sa lokalnom vlašću, da se uredi vodotok Morave i ostalih vodenih tokova, a naročito na području Ljubić Keja i Sajmišta, kako bi se sprovele sve potrebne protivpoplavne mere, kako se više ne bi dešavale obilne poplave koje smo imali 1965. godine i 2014. godine.

Video podcasrt „Otvoreno o svemu“ realizovan je u sklopu projekta „Zajednički glas ZA slobodu medija“ koji realizuje deset lokalnih medija iz Čačka, Gornjeg Milanovca i Požege.

Da li je ono što traži ovo udruženje politički ili komunalni zahtev, da li je i kako nekadašnje uključivanje na lokalne izbore na listi Dveri politički obojilo delovanje udruženja građana, šta je sve aktuelni gradonačelnik obećao još u prethodnom mandatu a nije ostvareno do danas, dokle se stiglo sa izgradnjom crpne stanice koja treba da reguliše Moravac kada je visok vodostaj Morave, da li lokalna vlast sve građane tretira ravnopravno ili selektivno, da li su članovi i aktivisti SNS-a ravnopravniji od svih ostalih, kako je problem plavljenja koji je imao LIDL ekspresno rešen, a problem meštana Ljubić Keja i Sajmišta traje i danas. Kome na sledećim izborima dati glas, onome ko je i na prethodnim izborima obećavao rešenje problema i nije ispunio obećanje ili nekom drugom.

Na ova i brojna druga pitanja našeg urednika Nebojše Jovanovića u video podcastu „Otvoreno o svemu“ odgovarao je Aleksandar Sretenović iz Udruženja „Poplavljeni 1965. i 2014.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik