Пожега – Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом Друштво за церебралну и дечју парализу из Пожеге ће и ове године организовати продајну изложбу својих рукотворина. Дела настала на три радионице биће изложена у Градској галерији „Милан Туцовић“ од 3. децембра. Сав приход о продатих радова биће намењен самим ауторима.

Љиљана Словић Савић, председница Друштва каже да са члановима сада поред волонтера раде и стручна лица дефектолог и логопед, али да им је за даљи рад неопходно још адекватног кадра. Да би имали лиценцирани Дневни боравак, што би члановима било од изузетне користи, потребно је обезбедити додатна средства за стручне раднике. Помоћ очекује првенствено од локалне самоуправе.

„За лиценцирање Дневног боравка је потребно много више улагања. Четири стручна радника морају свакодневно бити ту и та четири радника морају бити плаћена. Велику подршку смо имали од општине ове године током шест месеци колико траје овај пројекат. Ми смо већ у преговорима да се настави са радом и да се упосли још, довољно, стручних лица да би то радило као Дневни боравак и да би се поднео захтев за лиценцу. Град мора да помогне, јер ми смо невладин сектор и живимо само од тих донација“, каже председница Друштва.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik