Ужице – Туристичка регија Западна Србија бележи повећање туристичког промета од 50 % у односу на прошлу годину. У лепотама нашег краја највише су уживали домаћи гости, али је повећан и број постилаца из иностранства, међу којима су углавном гости из бивших југословенских република. Мирослав Рађен, директор ТО регије Западна Србија каже да је значајан пораст броја туриста из Мађарске, Румуније и Русије.

Оно што гости највише траже последњих година је активан одмор у природи па су у ту сврху уређиване стазе за пешачење, бициклизам, отварено је више авантура паркова, али су се у понуди нашли и јахање, кајак и спуштање Зип-лајном. Регија Западна Србија обухвата 12 целина од Сјенице до Косјерића и од Таре до Чачка. Свака за себе представља ризницу природних лепота и културно-историјских споменика који привлаче госте.

По броју остварених ноћења ипак предњаче планине, а велико интересовање гостију је било и за Шарганску осмицу и кањон реке Увац. У нашој општини посебно се издваја Тометино Поље, које постаје све препознатљивија тачка на туристичкој мапи овог дела Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik