Пожега – Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре огласило је 1. септембра рани јавни увид поводом израде Просторног плана подручја посебне намене за реализацију пројекта регионалног пречишћавања отпадних вода на територији локалних самоуправа Пожега, Ужице и Ариље. Прелиминарна граница Просторног плана обухвата око 172 км2.

Тим планом су обухваћени Севојно, Горјани, Поточање, Крвавци, Потпеће и Злакуса на територији града Ужица, затим Узићи, Расна, Пожега, Горобиље, Милићево Село, Пилатовићи, Висибаба, Рупељево, Лопаш и Прилипац на територији општине Пожега и Вирово, Грдовићи, Церова и Ариље на територији општине Ариље.

Предвиђено је да комуналне отпадне воде Ужица, Пожеге и Ариља до комплекса Постројења за пречишћавање отпадних вода буду доведене заједничким гравитационим цевоводом, а да се пречишћена вода испушта у реку Скрапеж.

Правна и физичка лица примедбе и сугестије, које могу утицати на планска решења, могу доставити у писаној форми Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Рани јавни увид могућ је до 15. септембра на интернет страницама министарства надлежног за послове просторног планирања (www.mgsi.gov.rs) и јединица локалне самоуправе у обухвату планског документа, односно у зградама скупштина града Ужица и општина Пожега и Ариље.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik