Пожега – Након двогодишње паузе због ситуације са корона вирусом ученици Техничке школе ове јесени ишли су на екскурзију. Матуранти су посетили север Грчке, а ученици трећег разреда су обишли Требиње. Директор школе, Зоран Јотић каже да је задовољан организацијом и реализацијом путовања. Већ у четвртак аутобус са 50-ак ученика ове школе кренуће и на једнодневни излет до Београда где ће посетити Сајам књига.

Јотић каже и да се приводе крају радови на реконструкцији објекта старе школе где се раније за поједине смерове одвијала практична настава. Док објекат не буде у употреби, ученици ће наставу пратити на неколико локација, у локалима у близини школе и у учионици која је опремљена у предузећу Инмолд. У нове просторије требало би да уђу пре нове године.

У реконструкцију, доградњу и опремање некадашњег ШУП-а биће уложено око 2 милиона евра. Финансијска средства обезбедило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Сада се завршава прва  фаза, а планиране су још две. За следећу је предвиђено рушење радионице и на њеном месту изградња нових просторија у нивоу приземља и спрата као и потпуно опремање. За трећу, завршну фазу биће остављени послови на екстерном уређењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik