Пожега – Чланови Друштва за спорт и рекреацију инвалида наше општине имало је, протеклог викенда, успешан наступ на спортским играма у Малом Зворнику. Пожешка екипа такмичила се у три дисциплине: бацању плочица, пикаду и висећој кугли. Иако је повод било спортско надметање сам резултата је остао по страни док је у првом плану било дружење и забава. Поред представника Пожеге и општине домаћина, на такмичењу крај Дрине су се окупили и гости из Јагодине, Богатића, Шапца и Ваљева. Добра атмосфера, расположени учесници и одличан домаћин учинили су да и овај скуп буде један од оних који се памте, каже председник пожешког Друштва за спорт и рекреацију инвалида Војислав Ђоловић.

Домаћин дружења, Радан Јевтић подсећа да су удружења из Пожеге и Малог Зворника побратимљена што додатно даје на значају овој посети. Јевтић је председник Удружења Ратних и мирнодопских војних инвалида и Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Мали Зворник. Жеље за дружењем имају, што су и показали на лицу места, а оно што их спречава да буду још активнији су финансије.

Раде Алимпић, председник Удружења „Клуб за спорт и рекреацију инвалида и ветерана“ из Шапца каже да је иза њих дуга традиција од преко 40 година. Поред наступа на спортским такмичењима током године организују и бројне излете и дружења за своје чланове. Проблем са којим се и они сусрећу је недостатак финасијских средстава. Из тог разлога и ове, као и прошле године, изостало је окупљање у Шапцу. Алимпић сматра да би требало да имају већу подршку локалне самоуправе.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik