U toku su radovi na poslednjoj deonici izgradnje centralnog gradskog vodovodnog prstena u Jug Bogdanovoj ulici u Požegi, čime će ceo uži deo grada biti opasan vodovodnim prstenom koji će omogućiti isključenja vode manjem broju potrošača u slučaju većeg kvara.

JKP „Naš dom“ iskoristilo je priliku da u tom delu grada zameni i stare azbestno-cementne cevi.

„Ono što se trenutno radi na centralnom gradskom prstenu fi 300 znači da sada imamo mogućnost da ceo grad ne ostaje bez vode kada dolazi do kvara na gradskoj vodovodnoj mreži, već će moći po reonima da se gasi. A ujedno je iskorišćena prilika da se zamene azbestno-cementne cevi koje su se tu nalazile i da se odrade novi priključci. Dosta je bilo problema kad su izvođeni radovi, ali sve je prevaziđeno i nadamo se da će ove sedmice sve biti završeno“, kaže Miljanka Filipović iz Javnog komunalnog preduzeća.

Po završetku radova na postavljanju gradskog vodovodnog prstena, na potezu pored nove crkve  pristupiće se uređenju trotoara koji je zbog radova raskopan a u planu je i podizanju novog drvoreda nakon što je prethodni uklonjen zbog radova.

Iako ova zima za sada nije donela niske temperature koje bi prouzrokovale pucanje vodovodnih cevi iz JKP kažu da kvarova svakodnevno ima, a trenutno najviše na seoskom području. Još jednom apeluju na potrošače da zaštite vodomere od izmrzavanja, a u objektima koje ne koriste i ne greju tokom zime da isprazne cevovode.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik