Ивањица – Овог викенда поново ће Бранислав Нушић бити градоначелник Ивањице. Са кључевима града у руци забраниће фајронт у кафанама, сваку бригу и секирацију, а наредити смех и добро расположење. Ове године Нушићијада се одржава од 25. до 28. августа под слоганом ’’Више од фестивала’’. Бројним изложбама, трибинама, књижевним вечерима, перформансима али и чувеном шаљивом утакмицом биће обележено 45 година од снимања серије ’’Више од игре’’ у Ивањици каже за наш радио Беба Бојовић медијски координатор Нушићијаде.

Увод у овогодишњи фестивал је дан пре званичног отварања, 25. августа, када је у Дому културе одржана Свечана академија, додељена признања заслужним појединцима, глумцима и институцијама и уједно обележен јубилеј ФК ’’Јавор’’, 110 година постојања. Публици су се јуче поклонили глумци позоришта Славија у представи ’’Комедија забуне’’, Народног пожоришта из Београда, које ће по делу Бранислава Нушића одиграти представу ’’Власт’’, Аматерског позоришта из Ивањице у извођењу комада “Свиња“ и ПРКОС театра Инат у позоришној представи ’’Госпођа министарка’’.

Добродошлицу Нушићевцима у посебном, аутентичном амбијенту бине „Округло па на ћоше’“ пожелеће хумориста Неша Бриџис, док ће им вечерње часове улепшати познати глумац, Небојша Миловановић. У музичком делу програма наступаће група „Кербер“, љубитељи музике осамдесетих година уживаће у спектакуларном наступу ’’ABBA real tribute band-a’’ док ће ’’Акапела група ФАМОС’’ донети иновативни звук препознатљивих домаћих и страних хитова. Весело, у духу чаршије, госте ће забавити Дејан Петровић и Биг Бенд а посебну врсту џеза у град Нушићијаде донеће ’’The Belgrade Dixilend Orchestra’’. Велика концертна сцена резервисана је за „Небо изнад нас“ и Тонија Цетинског као и незаборавне хитове Хариса Џиновића.

Посебна и веома значајна целина фестивала је Дечија сцена која ће окупити многобројне извођаче, глумце, музичаре, цртаче, аниматоре, а ове године организатори су за најмлађе припремили и мноштво изненађења. Уз Ратне игре, На раскршћу, Хајде да се волимо и многе друге хитове групе Кербер, публика ће се опростити од Нушићијаде до наредне године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik