Radionicom pod nazivom „Za bon-ton zaslužuješ bom-bon” danas u požeškoj biblioteci počinje “Zimski program čitanja”, a deca će do kraja raspusta svakog radnog dana imati priliku da prisustvuju različitim sadržajima zabavnog i obrazovnog karaktera.

Podloga za sve planirane aktivnosti biće knjige, ali pored čitanja mališane očekuju i konkretni zadaci, oslikavanje, pletenje, modelovanje. Daniela Skoković, bibliotekarka dečjeg odeljenja, najavljuje da će se danas i sutra radionice održavati od 15 sati, a sledeće sedmice biće u dva termina, od 11 i od 15 časova.

Ovoga puta imamo priču o lepom ponašanju da na praktičnom primeru to što je u knjigama oživimo. Zato je podnaslov našeg druženja i priče danas i sutra “lepo ponašanje uživo”. Razgovaraćemo o njihovom viđrnju lepog ponašanja i da otkriju nešto novo. Danas ćemo postavljati sto, pa će imati priliku da savijaju salvete, dakle uvek ima jedan zabavni deo gde se oni druže, gde su raspoloženi. Zato važi poziv za sve, danas i sutra od 15 časova do 16:30, a od ponedeljka imamo dva termina.

Zimski program čitanja u Požegi se ralizuje više od decenije, a ovog raspusta ponudiće deci i sadržaje kao što su društvene i tradicionalne igre, bezbednost na internetu, reciklirana poezija i osnove pletenja kroz radionicu “klot-frket”. Inspirisani knjigom “Magični papirni avioni” deca će postati mali stvaraoci, a delo Jasminske Petrović “Sto lica stolica “biće osnova za radionicu na kojoj će oslikavati tronoške.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed

Izbornik